- Locatie
Raadzaal, Huize Swaensteyn
- Voorzitter
- J. Brokke
- Toelichting
-
Wilt u inspreken op één van de onderwerpen op de agenda van deze commissievergadering? Aanmelden kan tot uiterlijk 12:00 uur op de dag van de vergadering. Stuur een e-mail naar griffie@lv.nl of geef het telefonisch door op (070) 300 8858.
Uitzending
Agendapunten
-
1Opening en mededelingen
-
2
Bijlagen
-
3Spreekrecht inwoners (maximaal 30 minuten)
-
4Vragen en mededelingen
-
5Bespreekpunten
-
5.1
De gemeente heeft een sleutelrol in het voorkomen, aanpakken en oplossen van financiële problemen. Met voorzieningen ondersteunen we inwoners om problematische schulden te voorkomen en verhelpen. Dit doen we niet alleen; er zijn intensieve samenwerkingen met verschillende partners en lokale (vrijwilligers)organisaties, zoals Schuldhulpmaatje. Met het voorgestelde beleidsplan Schuldhulpverlening 2025-2028 legt de gemeente vast hoe die sleutelrol eruitziet, welke acties we daarin nemen en hoe we de kwaliteit waarborgen.
Bijlagen
-
5.2
Indien een collegebesluit ingrijpende gevolgen heeft voor de gemeente wordt een dergelijk besluit eerst voorgelegd aan de raad middels een raadsvoorstel. De raad wordt dan expliciet om een besluit gevraagd omtrent het voorgenomen besluit.
Bij een collegebesluit zonder ingrijpende gevolgen kan het college toch besluiten om de raad te raadplegen voor wensen en bedenkingen. Dit speelt bijvoorbeeld bij onderwerpen waarover specifieke afspraken zijn gemaakt tussen het college en de raad, zoals bijvoorbeeld bij wijzigingen in de nadere regels behorende bij de subsidieverordening. In dergelijke gevallen wordt een raadsbrief toegestuurd die wordt geagendeerd als hamerstuk voor de eerstvolgende commissievergadering.
Commissieleden kunnen een verzoek doen om overheveling van de raadsbrief indien men wensen en bedenkingen wil meegeven aan het college. Indien de raadsbrief niet wordt overgeheveld naar de bespreekpunten zijn er geen wensen en bedenkingen.
Met het vaststellen van de subsidieregelingen is de doorontwikkeling van de subsidiesystematiek een feit. Hiermee wordt een robuust nieuw stelsel neergezet. Het stelsel legt de regie op proces, inhoud en budget bij de gemeente, biedt subsidiepartnersmeerduidelijkheid en zekerheid en is, omdat het mee kan bewegen met beleidsmatige en/of maatschappelijke ontwikkelingen, toekomstbestendig. Door een effectiever en efficiënter stelsel op te zetten ontstaat er meer tijd en ruimte voor waar het uiteindelijk om draait: de inwoner.
Bijlagen
-
5.3
Tijdens de vergadering toegevoegd als bespreekpunt.
-
6Hamerstukken
-
6.1
Bijlagen
-
7Sluiting