- Locatie
Raadzaal, Huize Swaensteyn
- Voorzitter
- De heer Th.J. Visser
- Toelichting
-
De agenda’s van de commissie Omgeving worden in de regel 10 dagen vóór aanvang van de vergaderingen gepubliceerd.
Wilt u inspreken op één van de onderwerpen op de agenda van deze commissievergadering? Aanmelden kan tot uiterlijk 12:00 uur op de dag van de vergadering. Stuur een e-mail naar griffie@lv.nl of geef het telefonisch door op (070) 300 8858.
Agendapunten
-
1Opening en mededelingen
-
2
Bijlagen
-
3Spreekrecht inwoners
-
4Vragen en mededelingen (indien van toepassing)
-
5BESPREEKPUNTEN
-
5.1Terugkoppeling gemeenschappelijke regelingen (indien van toepassing)
-
5.2
In het beeldkwaliteitsplan Klein Plaspoelpolder worden eisen vastgelegd voor de vormgeving van de nieuwe gebouwen in Klein Plaspoelpolder en de aansluiting van deze gebouwen op de buitenruimte. Het Beeldkwaliteitsplan vormt na vaststelling door de gemeenteraad het toetsingskader voor de commissie Omgevingskwaliteit. Het beeldkwaliteitsplan is ook bedoeld als inspiratiebron voor ontwikkelaars. Het ontwerp beeldkwaliteitsplan Klein Plaspoelpolder heeft gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen inspraakreactie ingediend.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
als uitwerking van de Nota Omgevingskwaliteit het beeldkwaliteitsplan Klein Plaspoelpolder vast te stellen.
Raadsvoorstellen
Onderwerp Raadsvoorstel Vaststellen Beeldkwaliteitsplan Klein Plaspoelpolder -
5.3
Op 12 november 2024 heeft de gemeenteraad ingestemd met het op grotere schaal toepassen van vergunningparkeren dan in de Nota Parkeerbeleid 2021 is vastgesteld. Om het vergunningparkeren in te kunnen voeren is als wettelijke basis een verordening vergunningparkeren nodig.
Bijlagen
Raadsbrieven
Onderwerp Raadsbrief ontwerp verordening vergunningparkeren 2026 -
5.4.a
De raad heeft het college verzocht om periodieke informatie over het afvalbeleid, de uitvoering van de afvalinzameling en de bedrijfsvoering van Avalex. Met deze raadsbrief geeft het college gehoor aan dit verzoek.
Bijlagen
Raadsbrieven
Onderwerp Raadsbrief Informeren over ontwikkelingen afvalbeleid en -uitvoering tweede half jaar 2024 -
5.4.b
Het aantal tonnen restafval in de gemeente stijgt, daar waar sprake is van een landelijke daling. Door de stijging haalt de gemeente haar duurzaamheidsdoelstellingen niet. Daarnaast zorgt een stijging van het restafval voor een stijging van de verwerkingskosten voor het afval en daarmee voor een stijging van de afvalstoffenheffing.
Het college vindt dit niet wenselijk. Ook vanuit de raad is gevraagd om maatregelen om het restafval te laten dalen.
Met deze raadsbrief informeert het college de raad over mogelijke maatregelen met als doel het restafval te verminderen.Bijlagen
Raadsbrieven
Onderwerp Raadsbrief voorstellen maatregelen verminderen restafval -
6HAMERSTUKKEN
-
6.1
Bijlagen
-
6.2
Jaarlijks laat de Vervoersautoriteit (Va) Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) de vervoersbedrijven Vervoersplannen opstellen. Zo ook voor komend jaar: 2026. Gemeenten krijgen de gelegenheid te reageren. Bijgaand de reactie van de gemeente Leidschendam-Voorbrug.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
de reactie op Vervoerplannen MRDH 2026 vast te stellen.
Raadsvoorstellen
Onderwerp Raadsvoorstel Vaststellen reactie op Vervoersplannen MRDH 2026 -
6.3
Jaarlijks maken de gemeente, de huurdersorganisaties en de woningcorporaties prestatieafspraken met elkaar over het sociaal domein, betaalbaarheid en beschikbaarheid, wijkgericht werken, leefbaarheid en duurzaamheid. Voor het aangaan van nieuwe meerjarige prestatieafspraken voor de periode van 2026 tot en met 2029 stelt het college de raad in de gelegenheid input mee te geven voor de onderhandeling met de woningcorporaties en huurdersorganisaties in het licht van het woonbeleid dat de raad heeft vastgesteld. Er wordt input gevraagd aan de gemeenteraad. Hierover vindt geen externe communicatie plaats.
Bijlagen
Raadsbrieven
Onderwerp Raadsbrief Wensen en bedenkingen prestatieafspraken sociaal wonen 2026 t/m 2029 -
6.4
Voorstel om de Specifieke nadere regels toegankelijke woningbouw Leidschendam-Voorburg vast te stellen en de raad via Raadsbrief te verzoeken wensen en bedenkingen in te dienen. Tevens vaststellen van het Mandaatbesluit, de Reactiebrief Adviesraad Sociaal Domein en het besluit nemen om de subsidieregeling niet vrij te geven voor inspraak.
Bijlagen
Raadsbrieven
Onderwerp Raadsbrief Verzoeken wensen en bedenkingen subsidie toegankelijke woningbouw LV -
7SLUITING